اما ناصر حکيمي، معاون فناوري اطلاعات بانک مرکزي، در واکنش به اظهارات اين نماينده مجلس، مبني بر ثبت ٣٠ ميليون حساب بانکي با کدملي نامعتبر گفته است: اولا متولي ثبت کد ملي اشخاص، ثبت احوال است که اکثر بانکها به دفتر ثبت احوال متصل هستند و استعلامات مربوطه مبتني بر کد ملي را از ثبت احوال دريافت ميکنند؛ دوم آنکه در نقل قول مربوطه از اين نماينده مجلس، منبع اين آمار و اطلاعات مشخص نيست و اين مسأله عنوان نشده که ايشان اين آمار و اطلاعات و جزئيات را از کجا گرفتهاند و منظورشان از کدملي نامعتبر چيست!
در اين ميان عزتالله يوسفيان ملا، عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس در گفتوگوي خود با تابناک اظهار کرد: به نظر ميرسد اين رقم درست نباشد. ما بايد ببينيم که تعريف درست از حساب جعلي چيست؛ جعلي يعني اينکه به نام ديگري حساب باز کند، ولي گردش آن در دست فرد ديگري باشد و نه صاحب حساب.
اين نماينده مجلس گفت: کد ملي نامعتبر هم بايد مشخص شود که چيست. عملا امکان اينکه فردي با کد ملي جعلي حساب باز کند وجود ندارد. تقريبا همه بانکهاي کشور به سيستم ثبت احوال کشور وصل هستند و همه اين چيزها در لحظه اول چک ميشود.
در همين حال، روحالله بيگي، نائب رئيس اول کميسيون اقتصادي مجلس گفت: به نظر نميآيد 30 ميليون حساب جعلي در شبکه بانکي وجود داشته باشد، اما امکان آن وجود دارد که بسياري از اين حسابها استفاده نشده باشد و گردش در آن وجود نداشته و راکد باشد، آمار و ارقام در اين رابطه چندان صحت ندارد. به گزارش اقتصاد نيوز، بيگي در پاسخ به اين سوال که آيا اين موضوع توسط نمايندههاي مجلس پيگيري خواهد شد يا خير؟ بيان کرد: در هر صورت مسئولان بايد پاسخگوي مردم باشند تا دوگانگي اين موضوع حل شود، امکان اشتباه در آمار و ارقام وجود دارد اما درباره اينکه تعداد اين حسابهاي جعلي ميليوني باشد بايد بگويم اينگونه نيست.
او خاطر نشان کرد: من معتقدم، 30 ميليون حساب موجود، ميتواند آمار حسابهاي راکد باشد اما حسابهاي جعلي هر چقدر هم وجود داشته باشد امکان ميليوني بودن در آن وجود ندارد، ما در عملکرد اقدامات بانک مرکزي و نظارت ضعيف آنان انتقاداتي داريم اما وجود اين رقم در حساب بانکي با کد ملي نامعتبر در شبکه بانکي امکانپذير نيست.
انتهاي پيام/ن